09jan 0 Overig

Beachmasters 2017 checklist: hoe je eerste vakantie zonder je ouders eruit gaat zien…

Beachmasters 2017 checklist: hoe je eerste vakantie zonder je ouders eruit gaat zien…

 

Het is eindelijk zover: eindelijk op vakantie zonder pa en ma. Je denkt nu oud en wijs genoeg te zijn om op vakantie te gaan zonder 2 zeurkousen die constant opletten of je niet opeens kwijt bent. Nooit meer naar die saaie camping in Frankrijk. Albufeira, Chersonissos, Lloret of Mallorca here I come!  Ben jij klaar voor de vakantie van je leven? Hier alvast in illustratie hoe je vakantie eruit gaat zien wanneer je voor het eerst zonder je zeurende ouders op vakantie gaat! Laten we eerlijk zijn, wat kan er nou misgaan?

 

1. Wanneer op de dag van vertrek er ultieme stress in de groepsapp heerst

giphy-10

Want o wee als iemand zijn/haar paspoort is vergeten. Of te laat aankomt op het vliegveld. Of na 5 minuten al een vliegticket zoek is. Voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming is de groepsapp de plek waar alle vakantiestress wordt gedumpt.

 

2. Wanneer je bij aankomst al 15 smsjes of appjes van je bezorgde moeder hebt gekregen

missedcalls

“Ben je veilig aangekomen? Hoe is je hotel? Doe je geen gekke dingen? Niet met vreemde jongens (of meiden) meegaan hè? Kijk je uit dat je niet te veel alcohol drinkt? Hallo? Zijn mijn berichtjes wel aangekomen?! Ik hoor al 2 dagen niks van je. Begin me nu wel zorgen te maken hoor…” Oftewel, troubles.

 

3. Te lui zijn om uit te vogelen hoe het OV van je vakantiebestemming werkt.

rich

Moet je eerst de bus pakken of 20 minuten lopen om aan de andere kant van het centrum te komen? Vergeet het maar en pak gewoon een taxi (of limo, als je echt knaken hebt). Openbaar vervoer en lopend naar je bestemming gaan is voor casuals.

 

4. Wanneer iedereen tijdens de pre drinks hun limiet al heeft bereikt.

giphy-7

Of tijdens het avondeten al te snel hebben gepiekt en om 20:00 al het gevoel hebben dat het 05:00 in de ochtend is. We begrijpen het helemaal. Je eerste vakantie zonder betweterige ouders. Er gaat sowieso gedronken worden!

 

5. Wanneer je, ondanks de taalbarrière, jezelf de club in weet te lullen

tumblr_m8pfmpofs61r1xpos

Er zijn genoeg feesten waar je zonder problemen binnenkomt dankzij het Beachmasters vakantiepakket. Toch zal er een club zijn waar je nét even wat meer moeite voor moet doen – helemaal als je weet dat je vakantieliefde al binnen is. Met een vlotte babbel en een flinke dosis zelfvertrouwen kom je gelukkig al een heel eind, dus onthou: confidence is key!

 

6. Wanneer je op sommige momenten stiekem moet toegeven dat je je ouders begint te missen

giphy-13

Vooral wanneer je geconfronteerd wordt met het feit dat je alle problemen tijdens de vakantie zelf moet oplossen. Hoewel je eerst zo ontzettend blij was dat je eindelijk eens een keer zonder je ouders op vakantie gaat, begin je ze stiekem toch wel een beetje te missen. Zo’n ultieme problememoplosser als je vader en die zorgzame moeder die er altijd voor je is. Nee, eigenlijk zijn ze zo slecht nog niet…

 

7. De vakantieplanning, die je als leider van je groep in elkaar had gezet, valt na de 1e dag al in elkaar

giphy-14

Er is gewoon zóveel te doen op je vakantiebestemming. Jeepsafari’s, rondvaarten, diepzeeduiken, jetskiën, city trips, ga maar zo door. Het plan dat je thuis in elkaar hebt gezet gaat waarschijnlijk helemaal niks van terecht komen.

 

8. Wanneer degene met de sleutel van de hotelkamer opeens zoek is

tumblr_inline_nl5czn0shj1qdgda1

Dan is hij weer weg, dan is zij weer pleite. Wanneer je met een groep vrienden en/of vriendinnen op vakantie gaat dan gaan er geheid een paar mensen zoekraken. Geen probleem, TOTDAT diegene de sleutel van de hotelkamer bij zich heeft. Reken maar van yes dat er dan een klopjacht gaat beginnen. Tenslotte wil niemand om 05:00 in de ochtend voor een potdichte hotelkamerdeur staan.

 

9. Wanneer je als beheerder van het vakantiepotje erachter komt dat deze na 3 dagen al leeg is.

giphy-18

“Ehm gasten/meiden, ik vrees dat we de komende dagen op broodjes kroket moeten leven…”

 

10. En er bestaat een kans dat je voor het eerst 1 op 1 staat met de autoriteiten van een ander land

giphy

Wat loopt die vent nou moeilijk te doen joh. Wist jij veel dat die steen waar tegenaan stond te pissen een historisch monument blijkt te zijn…

 

11. Wanneer je nog 15 minuten de tijd hebt om uit te checken in je hotel

giphy-8

Want er was een plan om ‘s ochtends op jullie gemak alles op te ruimen en de tassen in te pakken. Het plan om op de laatste avond flink door te halen, klonk uiteindelijk nét even wat beter…

 

12. Wanneer je ouders op je te wachten in de aankomsthal of op de parkeerplaats

yrfmprv

Awkwaaaaard… Je ouders weten het altijd voor elkaar te krijgen je voor lul te zetten zonder dat ze het doorhebben. Misschien bij thuiskomst nog effe uitleggen dat het spandoek écht too much was.

 

13. En als laatste: het maakt niet uit hoe goed je een verhaal kan vertellen aan de thuisblijvers, je had er gewoon bij moeten zijn

tumblr_ly5es0iuta1r5ruse

“En toen viel hij met zijn zatte kop bijna van de pier af en toen … ja …” Ok het maakt niet uit of je een ultieme verhalenverteller bent of niet, sommige momenten moest je gewoon bij zijn om het te begrijpen.

 

Zo dat was ‘m dan! Denk je je eerste vakantie zonder ouders probleemloos kan doorstaan met je vriend(inn)en? Let’s find out! Boek nu alvast je vakantie voor 2017 bij één van de topbestemmingen van Beachmasters. We zien je op het strand!

Reactie