21nov 0 Overig

Met deze 10 tips weet jij je koffer wél doordacht in te pakken

Of je nou maandenlang uitkijkt naar die ene zonvakantie of graag veel en sporadisch weg gaat: tips om je koffer slimmer en beter in te pakken kunnen we allemaal wel gebruiken. Want die minimale ruimte, die wil je graag wel optimaal benutten.

Daarom bij dezen, de fijnste tips voor het inpakken van je koffer, waarmee je niet alleen alles stukken beter kwijt kunt, maar ook nog eens veel meer plezier beleeft uit het belangrijkste: devakantie zelf.

HEB JE EIGENLIJK WEL AL EEN REDEN OM IN TE GAAN PAKKEN?
Snap je wel hoe je je koffer het beste inpakt, maar mist dievakantie nog waarvoor je dat kunt doen? Omdat er altijd wel een goede reden is voor het boeken van een trip – of dit nou is omdat je wel wat strand kunt gebruiken, je graag wil gaan surfen, je al te lang niet met je BFF weg bent geweest of omdat je graag iets hebt om naar uit te kijken – roepen we je maar al te graag op óók je vrienden van die trip te overtuigen.

Jij en je BFF, girl squad of vriendje moeten voldoende van elkaar kunnen genieten, dus maak nu direct een personalized GIF via de enige echte #GIFmeareason tool en laat de fun beginnen! Bonus: je krijgt ook direct de tofste tips betreffende mooie én betaalbare reisbestemmingen.

 gifme2

 

1. Voorbereiding scheelt enorm veel tijd

Door in de week naar aanloop van jouw reis alvast een notitiebriefje bij te houden met spullen die je niet mag vergeten, hoef je tijdens je inpakmoment alleen nog je papiertje (of telefoon) te pakken en de lijst af te werken. Zélfs wanneer de basis al in je hoofd zit, kan het enorm veel in tijd en stress schelen.

2. De ultieme kledingtip: rol het op!

Maak eerst enkele ‘basisvouwen’ in je kleding om het in een handige, rechthoekige vorm te krijgen, en rol het daarna op. Hierdoor zorg je er niet alleen voor dat je kleding fijn op elkaar geperst zit en dus minder ruimte inneemt, maar is de kans op kreuken ook stukken kleiner. Stiekem betekent het vooral dat je meer mee kunt nemen. Bonus tip: als je met je BFF op reis gaat, zou je natuurlijk ook kleding uit kunnen wisselen! Er is altijd wel een item dat je uiteindelijk toch niet aandoet, en misschien kan de garderobe van je bestie dit júist goed gebruiken.

packing2

3. Beter: vermijd die kreuken volledig

Ook jij weet dat je jezelf echt niet voor de gek hoeft te houden door te zeggen ‘dat je die kreuken er wel uit strijkt’ in je hotel. Uiteindelijk laat je jouw gekreukte kleding links liggen omdatvakantie vieren nou immers heel wat prettiger is dan een strijkplank erbij pakken. Neem enkel kleding mee die soepel valt (ook wel zo fijn voor je comfort) en ook soepel blijft na een halve dag in je koffer te hebben gezeten.

4. Gebruik je badkamer-goodies optimaal

Schoenen waarmee je door de stad of over het strand rondzwerft, gooi je natuurlijk liever niet zomaar in je koffer. Hoe je dit probleem perfect kunt vermijden? Door ze in een wegwerp-douchemuts te verpakken! Ook vóór vertrek kun je ze makkelijk in een klein prullenbakzakje verpakken dat geen extra ruimte of gewicht inneemt. Kun je dat zakje weer hergebruiken voor je gedragen kleren.

5. En: gebruik je schoenen óók optimaal

Als er iets de ultieme twee-in-een tip is, is dit het wel: door je sokken handig en compact ín je schoenen op te bergen, bespaar je niet alleen ruimte, maar hou je jouw favoriete schoenen ook nog eens in model. Ga daarnaast ook even in je hoofd af welke schoenen je daadwerkelijk gaat dragen. Heb je écht twee paar hakken nodig, of doe je uiteindelijk toch je comfortabele schoenen aan wanneer je een half uur naar je favoriete club, café of restaurant loopt?

packing1

6. Nooit meer bang voor lekkende doucheproducten

Door de opening van je beauty- en doucheproducten eerst te voorzien van wat plastic folie en daarna pas de dop erop te draaien, zorg je er super makkelijk voor dat het niet gaat lekken. Jawel, net zoals bij je favoriete afhaaltent. Zorg er daarnaast altijd voor dat je alles bij elkaar verzamelt in een plastic boodschappentas voor ultieme beveiliging in je ruimbagage.

7. Gebruik een pillendoosje voor je sieraden

Door je sieraden elk een eigen vakje te geven, behoud je niet alleen het overzicht, maar raakt ook niets in de knoop. Want again: je hebt wel betere dingen te doen dan je kettingen uit elkaar te halen.

8. Gebruik lenzendoosjes voor je crèmes en foundation

Grote kans dat zo’n reisdoosje alsnog veel te groot is én je laat twijfelen over de waterdichtheid. Met dubbele lenzendoosjes weet je niet alleen dat je vloeistoffen niet gaan lekken, maar kan je ook handig je foundation en concealer bij elkaar houden, evenals bijvoorbeeld je oogcrème en gezichtscrème. Gebruik deze doosjes hierna niet opnieuw voor je lenzen, maar hou ze apart voor je volgende reis!

packing3

9. Stijltang nog heet?

Super handig: je bent je snel klaar aan het maken om je vliegtuig op tijd te kunnen halen, maar vervolgens besef je je dat je stijltang nog heet is. Wat nu? Als je hier geen special hoesje voor hebt, kun je ‘m ook makkelijk in een ovenhandschoen wikkelen! Problem solved.

10. Enne, hoe vermijd ik die muffe geurtjes?

Aan het begin van je reis ruikt je kleding nog fris, maar zelfs wanneer je één gedragen kledingstuk in je koffer terug doet, kan de rest ook al snel muf gaan ruiken. Door standaard een drogerdoekje in je koffer te houden, blijft al je kleding lekker ruiken! Probeer natuurlijk wel je gedragen en schone kleding apart van elkaar te houden, door je vieze items bijvoorbeeld in een boodschappentas te verzamelen.

 

Via: NSMBL

Reactie